VERDUURZAMING

Het wordt bijna noodzakelijk om je bedrijf op korte termijn te verduurzamen. De Wet- en regelgeving zorgt er de komende jaren voor dat groene keuzes maken verplicht wordt. Jouw bedrijf moet dus tijd en geld investeren om te vergroenen.

Financiert ondernemers

BEDRIJF VERDUURZAMEN

Het wordt bijna noodzakelijk om je bedrijf op korte termijn te verduurzamen. De Wet- en regelgeving zorgt er de komende jaren voor dat groene keuzes maken verplicht wordt. Jouw bedrijf moet dus tijd en geld investeren om te vergroenen. Tijd is een, geld is twee. Wij maken het makkelijker om te vergroenen. Wil je liever liquide blijven in deze onzekere tijden. Denk dan eens na over onze mogelijkheden. Via subsidies, fondsen, bancaire en lease oplossingen is 100% financiering mogelijk op de investering van jouw duurzaamheidsplan. Je houdt je werkkapitaal in stand, bespaart op je energiekosten en op lange termijn maak je rendement. Ook naar buiten toe geef je met jouw verduurzaming een goed signaal af, waar de public, corporate en midcorporate bedrijven vaker naar kijken als ze samen willen werken of inkopen.

Bedrijf verduurzamen

Wij helpen je graag bij de financiering van jouw duurzame stappen. Begin met een projectplan duurzaamheid. Voordat je begint met verduurzamen is het belangrijk om inzicht te krijgen in de kansen en mogelijkheden voor jouw onderneming.

BEDRIJFSPAND

Je bedrijfspand verduurzamen kan door je energieverbruik terug te dringen en van het gas af te gaan. Of je kunt investeren in driedubbel glas, zonnepanelen, warmtepompen, accu’s, isolatie voor het hele pand. Maar kijk ook naar de laadpalen voor het wagenpark. Ook kleinere aanpassingen, zoals het vervangen van lampen door ledverlichting, zijn een goede stap op weg naar verduurzaming van je bedrijfspand.

Overweeg je een eigen pand, dan moet je met meer zaken rekening houden: je moet je aan de energiebesparingsplicht houden en vanaf 2023 moet je kantoor minimaal energielabel C hebben.

VERVOER - WAGENPARK

Een manier om vervoer duurzaam te maken is het beperken van woon-werkverkeer. Elk personeelslid een electrische fiets van de zaak. Of lease van een elektrische auto voor jou en je medewerkers. Ook e-bikes en electrische of hybride auto’s kun je bij ons voor een scherpe prijs financieren. Houd je bankstand in evenwicht en financier je wagenpark.

Ondernemend financieren

VERDUURZAMING

Slim financieren kun je als ondernemer op diverse momenten doen. Vaak denken we te laat aan extra geld en komen ondernemers in stressvolle situaties. Dat is niet nodig. Vanuit Finbrokers geloven we in duurzaam groeien van de onderneming. Vanaf de start kunnen we samen kijken of we ergens extra financiering moeten organiseren. Voorbeelden zijn diverse lease vormen of het organiseren van een bancaire rekening courant. Maar natuurlijk ook in diverse fasen daarna wanneer de ondernemer grotere vraagstukken heeft dan ondersteunen we daarin.

Veel gevraagde financieringen zijn vastgoed of overname financieringen die vanuit Finbrokers begeleid worden. En vergeet ook niet wanneer bancair bepaalde financieringen niet mogelijk zijn dan helpen wij de ondernemer vaak wel met een financieringsoplossing. Dit kan zijn in de fase waarin een onderneming zich begeeft in een recovery, of wanneer een onderneming enorm snel groeit.

Kortom als het risico hoog is en de verdiencapaciteit van de onderneming niet voorziet in de zekerheden die bancair gevraagd worden, dan kunnen we vanuit Finbrokers in de meeste gevallen een slimme financieringen ontwerpen en realiseren.

FINBROKERS

FINANCIERT ONDERNEMERS

Wij geloven in mooie ideeën en kijken altijd naar wat er wél mogelijk is. Met een goede focus en daadkracht komen we tot een oplossing. Wij kijken met jou mee en helpen jou met jouw financieringsvraagstuk. Altijd persoonlijk en onafhankelijk.

Financiert ondernemers
Voor investeerders

Vastgoed

Ik wil vastgoed aankopen of transformeren, of heb herfinanciering nodig voor vastgoed.

Recovery

Ik zoek een gezonde financiering voor recovery (herstel) of herfinanciering voor mijn bedrijf.

Bedrijfsfinanciering

Mijn bedrijf groeit (te) snel. Ik heb een goed plan en zoek de beste financiering.

Verduurzaming

Ik ben op zoek naar manieren en middelen om mijn bedrijf te verduurzamen.

FAQ

ALLE VRAGEN BEANTWOORD

Hoe financier ik mijn bedrijfspand?

Je kan maximaal 85% van de marktwaarde financieren, wanneer je het pand wilt verhuren en je kan maximaal 120% financieren wanneer je een pand koopt voor eigen gebruik. Bij grootbanken is dat maximaal 100% van de marktwaarde dat je kunt financieren. Finbrokers kan jou helpen en begeleiden of op zoek bent naar een financiering.

Hoe financier ik werkkapitaal?

Werkkapitaal kun je financieren met een zakelijk krediet. Een kortlopende lening waarbij je geld kunt opnemen wanneer jij dat wilt. Door samen te kijken naar jouw situatie kunnen wij de optimale financieringsstructuur in passen voor jouw onderneming. We kijken verder dan alleen een bankfinanciering. We kunnen dit ook middels non bancaire financieringen inrichten of met een kort lopende lening van een investeerder.

Hoe regel ik een zakelijke hypotheek?

Een zakelijke hypotheek is een geldlening of krediet met een registergoed (bedrijfspand) als onderpand. Wij werken samen met diverse banken, financiële instellingen en investeerders waar wij onafhankelijk voor jou de beste zakelijke hypotheek kunnen regelen.

Ik zoek een MKB financiering

Voor Werkkapitaal, groeikapitaal en aandelenkapitaal hebben wij de beste keuze die passend is op jouw situatie. Ook voor vastgoed zoeken wij de beste financiering en regelen wij van a tot z het proces. Voor alle zakelijke financieringen kun je bij ons terecht.

Hoe kan ik investeren in verduurzaming financieren?

Je kunt jouw investering in verduurzaming als zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen, accu’s, elektrische auto’s en  bussen financieren. Zo houdt je jouw liquide middelen beschikbaar voor je onderneming. Wij kunnen jou helpen met financieren met een bancaire lening, een groenlening, fondsen of via financial lease tegen scherpe voorwaarden.