Onze werkwijze

Jouw weg naar de juiste financiering, stap voor stap uitgelegd. Duidelijk en direct, precies zoals je dat van ons mag verwachten.

Home » Werkwijze
Financiert overbrugging

01

Kennismakingsgesprek

Wij plannen altijd eerst een kennismakingsgesprek. Niet om over onszelf te praten, maar om jou te leren kennen en om je financieringsbehoefte vast te stellen. Zo kijken we welke financier of investeerder goed bij jou en je bedrijf past, en hoe we jou het beste kunnen helpen.

02

Haalbaarheidsanalyse uitvoeren

Na een kennismaking vragen we een aantal documenten bij je op, waaronder je jaarcijfers van de afgelopen drie jaar. Op basis van die documenten gaan we kijken naar de financiering die je zou kunnen krijgen. Daarbij houden we altijd rekening met een realistische betaalbaarheid. Bij groen licht is jouw financiering haalbaar én betaalbaar, en gaan we door met het opstellen van een financieringsmemorandum. Bij rood licht kijken we naar de pijnpunten van jouw onderneming; hierbij verwijzen we je vaak door naar KiQk., een bedrijf gespecialiseerd in rendement en bedrijfsgroei.

Over Finbrokers

03

Financieringsmemorandum opstellen

Wanneer we een financieringsmemorandum opstellen vragen we eerst om meer documenten en informatie omtrent jouw onderneming(en). Het financieringsmemorandum is namelijk de presentatie van jouw bedrijf aan mogelijke financiers en/of investeerders. Tijdens het opstellen van het financieringsmemorandum kijken we onder andere naar een passende financieringsvorm, analyseren we jouw cijfers en voeren we een marktanalyse uit en lichten we jouw interne organisatie door.

04

Benaderen van financiers

Zodra wij een financieringsmemorandum hebben opgesteld gaan we schakelen met financiers. Wie past er bij jouw wensen en je financieringsaanvraag, en wat kunnen zij jou bieden? Wij zorgen voor een scherp aanbod.

05

Beste deal uit de markt halen

Wij halen de beste deal uit de markt voor jouw onderneming(en) en jouw toekomstplannen. Als we de juiste financier hebben gevonden gaan we onderhandelen over de voorwaarden en eventuele afspraken.

06

Afronden en uitboeking

De afspraken en voorwaarden rondom je financiering zijn akkoord: het gaat door. Wij maken de juiste documenten op, waaronder de geldleningovereenkomst. Het enige wat jou nog te doen staat is deze ondertekenen, zodat het geld kan worden uitgeboekt en jij verder kunt met jouw onderneming.

OP JOUW MANIER

LATEN WE IN CONTACT KOMEN

Telefoon

Voor de snelle spreker

Mail

Voor de doordachte denker

LinkedIn

Voor de moderne mens

FINBROKERS

FINANCIERT ONDERNEMERS

Wij geloven in mooie ideeën en kijken altijd naar wat er wél mogelijk is. Met een goede focus en daadkracht komen we tot een oplossing. Wij kijken met jou mee en helpen jou met jouw financieringsvraagstuk. Altijd persoonlijk en onafhankelijk.

Wij denken graag mee in het ontwerp en het plan om ambities van ondernemers waar te maken. Niet alleen met het financieren, wij gaan ook een stapje verder. Samen realiseren wij jouw ambities.

Ondernemend Financieren
Voor investeerders

Werkkapitaal

Mijn onderneming groeit (te) snel en/of ik wil mijn liquiditeit verbeteren.

Machines en wagenpark

Ik wil mijn wagenpark, machines of andere vaste activa uitbreiden of verduurzamen en/of ik heb een herfinanciering nodig.

Vastgoed

Ik wil vastgoed kopen, (ver)huren of transformeren, en/of ik heb een herfinanciering nodig.

Bedrijfsovernames

Ik wil mijn bedrijf (deels) verkopen of overdragen, ik wil een ander bedrijf kopen of ik wil een Second Opinion.

Venture Capital

Ik heb een goed idee en ik zoek een investeerder of startkapitaal.

Stressfinanciering en herstel

Ik heb op korte termijn een bedrijfsfinanciering nodig en/of de financiële gezondheid van mijn bedrijf verslechtert.