STRESSFINANCIERING EN HERSTEL

"Ik heb op korte termijn een bedrijfsfinanciering nodig en/of de financiële gezondheid van mijn bedrijf verslechtert."

Kampt jouw bedrijf met de gevolgen van onverwachte uitdagingen zoals COVID-19, economische ontwikkelingen of andere tegenslagen? Zie jij door de bomen het bos niet meer? Finbrokers begeleidt jou stap voor stap in de herstructurering van jouw bedrijf. Op korte termijn financiering nodig? Ook voor Stressfinanciering ben je bij Finbrokers aan het juiste adres. Finbrokers helpt jou met het opvangen en verwerken van financiële tegenvallers, zodat jij je weer kunt focussen op ondernemerschap en bedrijfsgroei.

STRESSFINANCIERING

Een stressfinanciering is een financiering die op korte termijn wordt verstrekt aan ondernemers in bijzondere situaties of onder aanzienlijke financiële druk. Finbrokers helpt bedrijven in financiële crisis aan een stressfinanciering om tijdelijke tekortkomingen op te vangen. Samen met de ondernemer gaan we vervolgens de bedrijfsstrategieën herdefiniëren en een herstructurering in gang zetten. Persoonlijk, snel en met een gegarandeerd resultaat.

Recovery
Finbrokers voor ondernemers

HERSTEL

Bij de herstructurering van een bedrijf verwijzen we naar de aanpassingen op strategisch, operationeel, juridisch en financieel gebied om ervoor te zorgen dat het bedrijf herstelt, en om faillissement te voorkomen. Bij een herstructurering van je bedrijf raden we aan om een derde partij zoals Finbrokers te betrekken. Finbrokers helpt jou en je managementteam met harde beslissingen en een masterplan. We analyseren de omzet, inkoop, marges en kosten van het bedrijf en kijken samen met jou naar de mogelijkheden binnen de organisatie. Middels kostenreductie en stressfinanciering saneren we op diverse niveaus en in twee fases. Bovendien onderhouden we, gedurende het hele traject, het contact met verschillende stakeholders en voeren we onderhandelingen waar nodig. Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken.

FINBROKERS

FINANCIERT ONDERNEMERS

Wij geloven in mooie ideeën en kijken altijd naar wat er wél mogelijk is. Met een goede focus en daadkracht komen we tot een oplossing. Wij kijken met jou mee en helpen jou met jouw financieringsvraagstuk. Altijd persoonlijk en onafhankelijk.

Wij denken graag mee in het ontwerp en het plan om ambities van ondernemers waar te maken. Niet alleen met het financieren, wij gaan ook een stapje verder. Samen realiseren wij jouw ambities.

Voor investeerders

Werkkapitaal

Mijn onderneming groeit (te) snel en/of ik wil mijn liquiditeit verbeteren.

Machines en wagenpark

Ik wil mijn wagenpark, machines of andere vaste activa uitbreiden of verduurzamen en/of ik heb een herfinanciering nodig.

Vastgoed

Ik wil vastgoed kopen, (ver)huren of transformeren, en/of ik heb een herfinanciering nodig.

Bedrijfsovernames

Ik wil mijn bedrijf (deels) verkopen of overdragen, ik wil een ander bedrijf kopen of ik wil een Second Opinion.

Venture Capital

Ik heb een goed idee en ik zoek een investeerder of startkapitaal.

Stressfinanciering en herstel

Ik heb op korte termijn een bedrijfsfinanciering nodig en/of de financiële gezondheid van mijn bedrijf verslechtert.

FAQ

ALLE VRAGEN BEANTWOORD

Hoe snel kan ik een stressfinanciering krijgen?

Als jij ons alle gevraagde documenten aanlevert, waaronder een KVK uittreksel van jouw onderneming, jaarcijfers van de afgelopen 3 jaar en een actuele IB aangifte, dan kunnen wij binnen één week schakelen met verschillende financiers.

Wat kan ik verwachten bij een stressfinanciering?

Wanneer je op korte termijn een financiering nodig hebt dan zullen de kosten hoger liggen dan bij een reguliere financiering. Denk hierbij aan een minimale rente van 8%, vaak via een informal investor. Hierbij zijn we in staat om binnen één week een terugkoppeling te geven aan jou.

Wat zijn de gevolgen van een stressfinanciering voor mijn onderneming?

Bij het verlenen van een stressfinanciering wordt je onderneming goed gemonitord, omdat wij er zeker van willen zijn dat de financiering goed wordt besteed en terugbetaald wordt, zeker als het gaat om informal investors. Zij zullen zelf ook goed willen weten wat er gebeurt binnen de onderneming. Om jouw onderneming te herstellen is het mogelijk om de stressfinanciering te combineren met een hersteltraject.

Wat is een hersteltraject bij Finbrokers?

Middels een hersteltraject kijken we kritisch naar jouw strategische, operationele, juridische en financiële organisatie. Hierbij grijpen we in waar nodig, zodat jouw bedrijf op een gezonde manier kan herstellen en verder kan groeien. Denk hierbij aan scherpe kostenreductie, saneringen en een eventuele stressfinanciering.

WIJ ZIJN ER

VOOR JOU

“Wij zien al langere tijd een terugtrekkende beweging van banken. Als intermediair geven wij niet alleen financieel advies maar helpen we ondernemers ook aan de juiste financiering; bancair of via andere wegen. En dan niet voor even, maar gedurende het hele traject en op ieder moment. We gaan altijd voor de beste oplossing die past bij de wensen van de ondernemer.”

Justin RudolfPartner

161

Financieringen

€123 MLN

Gefinancierd

0

Defaults

7,73%

Gemiddeld rendement voor investeerders