VASTGOED FINANCIEREN

"Ik wil vastgoed kopen, (ver)huren of transformeren, en/of ik heb een herfinanciering nodig."

Zoek jij de juiste kortlopende of langlopende vastgoedfinanciering voor jouw plannen? Wil jij vastgoed verbouwen of nieuwbouwen, verduurzamen of herfinancieren, kopen of huren, of zelfs verhuren? Finbrokers regelt vastgoedfinanciering van A tot Z. Wij nemen de gehele regie over, zodat jij je kunt richten op je bedrijf. Bespaar tijd, geld en slapeloze nachten met een vastgoedfinanciering bij Finbrokers. Van de aankoop bij een makelaar tot aan gecertificeerde taxaties en betrouwbare prognoses, van haalbaarheidschecks en verduurzaming tot aan het werkelijke financieringstraject. En zelfs daarna. Finbrokers helpt jou met het realiseren van bedrijfsgroei. Wat voor vastgoed financiering zoek jij?

EIGEN BEDRIJFSPAND

Wil jij een eigen bedrijfspand of wellicht een extra bedrijfspand aanschaffen? Of wil je een zakelijke hypotheek om jouw overwaarde contant te maken? Vanuit een bedrijfspand oefen je je jouw bedrijfsactiviteiten uit. Je bedrijfspand kan dus dienen als kantoor, opslagruimte of winkel, maar ook als tentoonstelling en meer. Het is mogelijk om vastgoed 100% te financieren bij Finbrokers. In een vrijblijvend, persoonlijk gesprek leggen we graag uit hoe we dit doen tegen aantrekkelijke rentes.

Zie jij potentie in het verhuren van (een deel) van je vastgoed? Let dan goed op. Het is mogelijk om tot 40% van de oppervlakte van je onroerend goed voor eigen gebruik te verhuren aan derden. Als je meer oppervlakte wilt verhuren, dan wordt jouw onroerend goed gezien als commercieel vastgoed. Hierbij gelden andere voorwaarden en rentetarieven.

Training Bedrijfsfinancieringen
Kleibultweg 35

COMMERCIEEL VASTGOED

Ga jij een deel van je vastgoed of grond verhuren? Finbrokers biedt vastgoedfinancieringen tot 85% van de getaxeerde marktwaarde in verhuurde staat. Denk hierbij aan woningen, bedrijfspanden, combinatiepanden of zorgvastgoed. Met of zonder bancaire financiering; bij Finbrokers kijken we naar de beste oplossing voor jouw financieringsvraagstuk. Wij regelen de juiste vastgoedfinanciering voor al het commercieel vastgoed; van kantoren, retail en beleggingspanden tot aan logistieke centra, horeca en zorgvastgoed. Finbrokers helpt jou met het (her)financieren van jouw commercieel vastgoed tegen de beste voorwaarden en scherpste tarieven.

NIEUWBOUW, VERBOUW OF TRANSFORMATIE

Heb je nieuwbouwplannen voor je eigen bedrijfspand? Let dan goed op en bekijk eerst de financiële mogelijkheden. Vaak zijn de stichtingskosten bijvoorbeeld hoger dan de marktwaarde in het taxatierapport. In een vrijblijvend gesprek vertellen we je graag hoe Finbrokers te werk gaat.

Heb je echter ver- of nieuwbouwplannen voor commercieel vastgoed? Dan wordt de bouwfase van je vastgoed vaak niet gefinancierd door grootbanken. Zij financieren enkel de eindfase (sleutelklaar met huurcontracten), omdat jouw nieuwbouwproject pas waarde genereert als het klaar is en de huurcontracten getekend zijn. Finbrokers regelt complete vastgoedfinanciering, ook voor de ontwikkelings- en bouwfase. Op korte termijn en op lange termijn. Persoonlijk, snel en duidelijk.

Transformatie

Denk jij na over de transformatie van jouw vastgoed? Wil jij kantoren transformeren naar appartementen, winkels transformeren naar woningen of andersom, maar heb je de juiste vergunningen nog niet bemachtigd? Finbrokers helpt jou met het vastgoed financieren, bancair of non-bancair.

Bedrijf verduurzamen

VERDUURZAMING

De Nederlandse wet- en regelgeving zorgt er de komende jaren voor dat groene keuzes verplicht worden; ben jij klaar om te investeren in zonnepanelen, warmtepompen, isolatie of andere methoden zodat jouw energieverbruik wordt verminderd? Middels subsidies, fondsen, lease en bancaire oplossingen is vastgoedfinanciering voor jouw duurzaamheidsplan 100% mogelijk. Zo houd je je werkkapitaal in stand en blijft bedrijfsgroei mogelijk, draagt jouw bedrijf bij aan een duurzame samenleving en bouw je tevens rendement op.

Sinds 2023 moeten kantoorpanden zelfs minimaal energielabel C hebben. Wat betekent dat voor jouw vastgoed financiering? In een vrijblijvend gesprek bespreken we graag de kansen en mogelijkheden voor een duurzaamheidsplan en financiering passend bij jouw bedrijf. Vastgoed financieren via Finbrokers is makkelijk en snel.

OVERBRUGGING

Wil jij snel schakelen, heb je nog geen huurcontract of nog niet de gewenste huurders? Finbrokers regelt ook overbruggingsfinancieringen om jouw aankoop op korte termijn te financieren en later pas een grootbank in te schakelen. Finbrokers staat voor persoonlijk, snel en gegarandeerd resultaat. Wij regelen jouw bedrijfshypotheek binnen één week.

Financiert overbrugging
FINBROKERS

FINANCIERT ONDERNEMERS

Wij geloven in mooie ideeën en kijken altijd naar wat er wél mogelijk is. Met een goede focus en daadkracht komen we tot een oplossing. Wij kijken met jou mee en helpen jou met jouw financieringsvraagstuk. Altijd persoonlijk en onafhankelijk.

Wij denken graag mee in het ontwerp en het plan om ambities van ondernemers waar te maken. Niet alleen met het financieren, wij gaan ook een stapje verder. Samen realiseren wij jouw ambities.

Voor investeerders

Werkkapitaal

Mijn onderneming groeit (te) snel en/of ik wil mijn liquiditeit verbeteren.

Machines en wagenpark

Ik wil mijn wagenpark, machines of andere vaste activa uitbreiden of verduurzamen en/of ik heb een herfinanciering nodig.

Vastgoed

Ik wil vastgoed kopen, (ver)huren of transformeren, en/of ik heb een herfinanciering nodig.

Bedrijfsovernames

Ik wil mijn bedrijf (deels) verkopen of overdragen, ik wil een ander bedrijf kopen of ik wil een Second Opinion.

Venture Capital

Ik heb een goed idee en ik zoek een investeerder of startkapitaal.

Stressfinanciering en herstel

Ik heb op korte termijn een bedrijfsfinanciering nodig en/of de financiële gezondheid van mijn bedrijf verslechtert.

FAQ

ALLE VRAGEN BEANTWOORD

Hoe regel ik een zakelijke hypotheek?

Een zakelijke hypotheek is een geldlening of krediet met een bedrijfspand/registergoed als onderpand. Veel informal investors vragen om hypothecaire zekerheid. Wij werken samen met tal van banken, financiële instellingen en ons eigen unieke netwerk van investeerders. Zo regelen wij voor jou de beste zakelijke hypotheek. Persoonlijk, snel en zonder gedoe.

Wat zijn de vereisten voor een zakelijke hypotheek?

De vereisten en benodigdheden voor een zakelijke hypotheek zijn veelal het onderpand dat je kunt bieden en andere zekerheden. Om jouw aanvraag zo goed mogelijk te behandelen vragen we je onder andere om jaarcijfers van jouw onderneming en een taxatie van jouw bedrijfspand.

Hoe financier ik verduurzaming?

Investeringen in verduurzaming zoals zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen en accu’s zijn goed te financieren. Denk hierbij niet alleen aan bancaire leningen of informal investors, maar ook aan subsidies, groenleningen of fondsen. Wij werken samen met tal van financiële experts, zodat we precies weten wat de beste financieringsopzet is voor jouw duurzaamheidsinvestering.

Is mijn commercieel vastgoed goed te financieren?

Over het algemeen kan commercieel vastgoed tot 75-80% gefinancierd worden. Bij Finbrokers is dit zelfs tot 85%. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type vastgoed, de kredietwaardigheid van de lener, en de economische omstandigheden. Als jij meer dan 40% van een pand verhuurt dan spreken we van commercieel vastgoed.

Wat zijn de voordelen van commercieel vastgoed?

Commercieel vastgoed biedt diverse voordelen, waaronder potentiële waardestijging, stabiele huurinkomsten, belastingvoordelen zoals afschrijvingen, diversificatie van investeringsportefeuille, en het gebruik van hefboomwerking om rendement te vergroten.

Wat zijn nadelen van commercieel vastgoed?

Enkele nadelen zijn marktgevoeligheid, aanzienlijke kapitaalinvesteringen, operationele en beheeruitdagingen, renterisico, en de invloed van economische schommelingen op de waarde en vraag naar het vastgoed. Het vereist ook gedegen marktkennis en actief beheer. Bij Finbrokers denken we graag met je mee over eventuele hefbomen en andere mogelijkheden.

WIJ ZIJN ER

VOOR JOU

“Wij zien al langere tijd een terugtrekkende beweging van banken. Als intermediair geven wij niet alleen financieel advies maar helpen we ondernemers ook aan de juiste financiering; bancair of via andere wegen. En dan niet voor even, maar gedurende het hele traject en op ieder moment. We gaan altijd voor de beste oplossing die past bij de wensen van de ondernemer.”

Justin RudolfPartner

161

Financieringen

€123 MLN

Gefinancierd

0

Defaults

7,73%

Gemiddeld rendement voor investeerders