VEELGESTELDE VRAGEN

Lees hier de veelgestelde vragen voor ondernemers en investeerders.

Home » Veelgestelde Vragen
FAQ

ALLE VRAGEN BEANTWOORD

Wat is werkkapitaal?

Onder werkkapitaal verstaan we het kapitaal dat jij nodig hebt om jouw dagelijkse bedrijfsactiviteiten uit te voeren en aan je financiële verplichtingen te voldoen. Dit omvat bijvoorbeeld voorraden en personeel, maar ook debiteuren en liquide middelen zoals geld en banktegoeden.

Hoe financier ik werkkapitaal?

Werkkapitaal wordt gefinancierd met een zakelijk krediet. Dit is een kortlopende lening waarbij je geld kunt opnemen wanneer jij dat wilt. Werkkapitaal financiering komt veel voor bij bijvoorbeeld autodealers en kapitaalintensieve sectoren. Door samen te kijken naar jouw situatie creëren we de optimale financieringsstructuur voor jouw onderneming. Werkkapitaal kan zowel bancair als non-bancair worden ingericht.

Wat zijn de vereisten voor een werkkapitaal financiering?

Bij een werkkapitaal financiering vragen we niet alleen naar jaarcijfers, maar ook naar specificaties rondom het benodigde werkkapitaal en een prognose betreffende de toegevoegde waarde van een werkkapitaal financiering. Ook als je dit nog niet hebt helpen we je graag verder. Middels een haalbaarheidsanalyse kijken wij hoe veel financiering jij kunt krijgen zodat het haalbaar en betaalbaar blijft.

Hoelang duurt het proces werkkapitaal financiering?

De doorlooptijd van een financieringsaanvraag voor werkkapitaal is afhankelijk van de beschikbaarheid van benodigde documenten en omstandigheden. Bij het aanleveren van alle benodigde documenten streven wij er naar om binnen twee weken jouw bancaire financiering te regelen. Non-bancaire financieringen hoeven slechts enkele dagen te duren. Let wel op, wij garanderen geen ‘levertijd’. Wij helpen je graag zo goed mogelijk.

Wat wordt verstaan onder machines en wagenpark?

Onder machines en wagenpark verstaan wij alles wat ‘rolt en roest’, van machines en wagenpark tot elektrificatie.

Welke financieringsoptie past het beste bij mijn bedrijf?

Bij Finbrokers is het mogelijk om jouw machines of wagenpark te leasen, maar ook om de aankoop te financieren. Hierbij vertellen we je over (fiscale) voordelen van de opties, maar ook over de mogelijkheden omtrent bancaire en non-bancaire financiering.

Wat zijn de vereisten voor het financieren van machines en wagenpark?

Bij het leasen of financieren van jouw machines en wagenpark hebben we in ieder geval de offerte nodig van jouw investering, evenals jaarcijfers. Middels een haalbaarheidsanalyse kijken we wat jij kunt krijgen voor jouw onderneming zodat een financiering of lease haalbaar of betaalbaar krijgt.

Hoe financier ik verduurzaming?

Elektrificatie van machines, auto’s en bussen kan worden gefinancierd via bancaire lening, groenlening, fondsen, financial lease met scherpe voorwaarden en soms zelfs via ons eigen netwerk van informal investors. Zo behoud je je liquide middelen voor het bouwen van een toekomstbestendige onderneming. Wil je meer weten over de beste financieringsopzet voor jouw onderneming? We leggen je het graag wat beter uit tijdens een kop koffie.

Welke soorten vastgoed financieren jullie?

Bij ons is het mogelijk om allerlei soorten vastgoed te financieren, van je eigen bedrijfspand tot aan commercieel vastgoed, verbouwingen, nieuwbouw en de verduurzaming van je vastgoed.

Hoe financier ik mijn bedrijfspand?

Bij ons is het mogelijk om allerlei soorten vastgoed te financieren, van je eigen bedrijfspand tot aan commercieel vastgoed, verbouwingen, nieuwbouw en de verduurzaming van je vastgoed.

Hoe regel ik een zakelijke hypotheek?

Een zakelijke hypotheek is een geldlening of krediet met een bedrijfspand/registergoed als onderpand. Veel informal investors vragen om hypothecaire zekerheid. Wij werken samen met tal van banken, financiële instellingen en ons eigen unieke netwerk van investeerders. Zo regelen wij voor jou de beste zakelijke hypotheek. Persoonlijk, snel en zonder gedoe.

Wat zijn de vereisten voor een zakelijke hypotheek?

De vereisten en benodigdheden voor een zakelijke hypotheek zijn veelal het onderpand dat je kunt bieden en andere zekerheden. Om jouw aanvraag zo goed mogelijk te behandelen vragen we je onder andere om jaarcijfers van jouw onderneming en een taxatie van jouw bedrijfspand.

Hoe financier ik verduurzaming?

Investeringen in verduurzaming zoals zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen en accu’s zijn goed te financieren. Denk hierbij niet alleen aan bancaire leningen of informal investors, maar ook aan subsidies, groenleningen of fondsen. Wij werken samen met tal van financiële experts, zodat we precies weten wat de beste financieringsopzet is voor jouw duurzaamheidsinvestering.

Welke soorten bedrijfsovernames financieren jullie?

Finbrokers is gespecialiseerd in het onderhandelen vanuit de koopzijde van een overname. Denk hierbij niet alleen aan Management Buy-Ins en Management Buy-Outs en splitsingen, maar ook complete strategische overnames en participaties. Wij kunnen je ondersteunen in de complete begeleiding, onderhandelingen, Due Diligence, en natuurlijk de financiering.

Hoe financier ik een bedrijfsovername?

Bij een bedrijfsovername kijken we kritisch naar de bedrijfswaardering, de gevraagde koopsom en de koopsom die wij zouden aanbevelen. Een bedrijfsovername kan zowel bancair als non-bancair worden gefinancierd. Bovendien overwegen we ook achtergestelde leningen, earn-outs en andere financieringsmogelijkheden.

Wat is een hersteltraject bij Finbrokers?

Middels een hersteltraject kijken we kritisch naar jouw strategische, operationele, juridische en financiële organisatie. Hierbij grijpen we in waar nodig, zodat jouw bedrijf op een gezonde manier kan herstellen en verder kan groeien. Denk hierbij aan scherpe kostenreductie, saneringen en een eventuele stressfinanciering.

Wat kan ik verwachten bij een stressfinanciering?

Wanneer je op korte termijn een financiering nodig hebt dan zullen de kosten hoger liggen dan bij een reguliere financiering. Denk hierbij aan een minimale rente van 8%, vaak via een informal investor. Hierbij zijn we in staat om binnen één week een terugkoppeling te geven aan jou.

Hoe snel kan ik een stressfinanciering krijgen?

Als jij ons alle gevraagde documenten aanlevert, waaronder een KVK uittreksel van jouw onderneming, jaarcijfers van de afgelopen 3 jaar en een actuele IB aangifte, dan kunnen wij binnen één week schakelen met verschillende financiers.

 

Hoe kan ik in bedrijven investeren?

Investeren via Finbrokers is erg simpel. Je plant een kennismakingsgesprek met ons in waarin we elkaar beter leren kennen en jouw wensen en behoeftes bespreken. Zo zorgen we er voor dat we jou de beste deals kunnen bieden waar jij en de ondernemer allebei energie van krijgen.

Waarom investeren via Finbrokers?

Bij Finbrokers denken we met je mee. Persoonlijk, snel en geen gedoe. Goede investeringskansen die passen bij jouw wensen en interesses.

Wat is een goed rendement?

Bij Finbrokers is het gemiddelde rendement momenteel 9%.