Skip to main content

Bron: Tubantia.

Na twintig jaar werkzaam te zijn geweest voor de twee grootste banken van Nederland, vond Oldenzaler Justin Rudolf het tijd worden zijn vleugels uit te slaan. Samen met Vincent Jansen is hij Finbrokers gestart, een financieringskantoor voor ondernemers. „Onzeker zijn is inherent aan ondernemen.”

Weggaan uit de bankwereld en uit het niets voor jezelf beginnen, het is een stap die je in één keer kunt zetten. Maar bij Justin Rudolf (45) ligt het anders. Hij pakte, zoals hij het zelf noemt, ‘een gelegenheid’. In het bankwezen had hij al meerdere reorganisaties meegemaakt, maar het geschikte moment om zijn langgekoesterde wens te vervullen, kwam maar niet. Tot begin dit jaar.

De Oldenzaler hakte de knoop door en staat nu samen met Vincent Jansen aan het roer van zijn eigen onderneming. Met Finbrokers hoopt hij de komende 25 jaar een stabiel en duurzaam financieringskantoor te runnen. En niet een waar alleen een zak geld te krijgen is, maar waar ondernemers ook terecht kunnen voor persoonlijk contact en advies.

‘Ik zag een gat en spong’

Hij vindt het gaaf ondernemers te helpen met het bereiken van hun doelen. Of dat nou over de aankoop van een pand gaat, over een bedrijfsovername of de wens om te groeien. Rudolf denkt graag mee en begeleidt hen bij het zetten van de volgende stap. Twintig jaar lang werkte hij in loondienst, nu doet de Oldenzaler het zelf. „Als er één ding is wat een ondernemer niet wil, dan is het alles digitaal moeten regelen bij een redelijke investering”, legt hij uit. „De begeleiding die ze krijgen bij financiële- en groeivraagstukken, is bij banken wegbezuinigd. Ik zag daar een gat en sprong erin.”

Onzekerheid

Vincent Jansen uit Usselo ontmoette hij bij toeval. Er was direct een klik. Jansen is oprichter van het MKB Plein en heeft een enorme drive waar Rudolf zich helemaal in kan vinden. „We zitten nu nog aan de Demmersweg in Hengelo, maar zijn op zoek naar een nieuw pand, het liefst ergens in het oosten van Twente.”

Of de kersverse ondernemer het niet spannend vindt om nu op eigen benen te staan? Natuurlijk, dat hoort erbij, klinkt het nuchter. „Maar die onzekerheid had ik meer tijdens de aanloopfase. Nu we op 1 januari live zijn gegaan en al vijftig aanvragen op de hand hebben liggen, ebt dat weg. Hij gelooft in dit bedrijf en wil de komende 25 jaar ondernemers graag helpen met het verwezenlijken van hun doelen. „Het financieren van bedrijven is best complexe materie, wij maken het graag eenvoudig.”

UPDATES

VOLG HET LAATSTE NIEUWS!

Nieuws
9 november 2023

Wijzigingen in de BOR

In 2024 wordt de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) met betrekking tot verhuurd…
Nieuws
27 oktober 2023

Extra €16 miljoen vanuit Finbrokers voor MKB financieringen

In een snel veranderende financiële wereld, waarin de traditionele banken…
Recordhoogte voor ECB renteNieuws
13 oktober 2023

Financiering aanvragen voor MKB te ingewikkeld

Het Financieel Dagblad publiceerde onlangs een artikel over MKB bedrijven…
Financiering aanvragen