Skip to main content

Voor veel MKB ondernemers wordt het steeds ingewikkelder om een financiering aan te vragen bij de bank. Er zijn strengere eisen gesteld, of de ondernemer heeft er onvoldoende tijd voor. Daarnaast is een financiering aanvragen in het MKB vaak te ingewikkeld. Naast deze traditionele bancaire leningen ontstaat er een groeiende trend van non-bancaire financieringsmogelijkheden. Die alternatieven bieden bedrijven flexibiliteit en diversiteit bij het vinden van kapitaal voor hun groeiambities. Denk hierbij aan crowdfunding, factoring en vermogenden. Zo’n non-bancaire financiering kan voor iedere financieringsaanvraag een uitkomst zijn, van vastgoedfinancieringen tot aan werkkapitaal.

Wat betekent non-bancair precies?

Non-bancaire financiering verwijst eigenlijk naar elke vorm van financiering die niet afhankelijk is van traditionele banken. Het omvat een breed scala aan methoden waarbij bedrijven externe investeerders of financiers aanspreken om kapitaal te genereren voor groei of dagelijkse bedrijfsvoering. Door de strengere eisen en veranderde werkwijze van banken neigen steeds meer ondernemers naar investeerders, crowdfunding en andere non-bancaire financieringen. Ook bij Finbrokers bieden we non-bancaire financieringsmogelijkheden. Daarbij streven we er echter wel naar om die financiering uiteindelijk terug te brengen naar een bancaire financiering.

Wat zijn de voordelen van een non-bancaire financiering?

Een non-bancaire financiering kan vele voordelen bieden ten opzichte van een bancaire financiering. Zo is er een snellere toegang tot financiering, omdat er minder processen en eisen aan verbonden zijn. Een investeerder, via een platform of persoonlijk, kan snellere goedkeuring bieden en de financiering bieden. Dit is cruciaal voor snelgroeiende bedrijven en bedrijven die moeten meebewegen met de markt. Daarnaast biedt een non-bancaire financiering meer flexibiliteit; er valt te onderhandelen over voorwaarden zoals de terugbetalingsstructuur, rentetarieven, zekerheden en andere financiële afspraken. Tot slot zijn er tal van non-bancaire financieringsmogelijkheden waardoor ondernemers hun financieringsbronnen kunnen diversifiëren. Hierdoor verminder je het risico van je onderneming, en vergroot je je veerkracht.

De nadelen van een non-bancaire financiering

Er zijn ook een aantal nadelen verbonden aan non-bancaire financieringen. Zo brengen ze vaak een hoger risico met zich mee voor de investeerder. Hierdoor kun je hogere rentes en andere voorwaarden verwachten waarop de investeerder kan terugvallen. Doordat er beperkte regulering is in vergelijking met traditionele bankleningen is er minder bescherming voor investeerders. Daarom is het erg belangrijk om bij een non-bancaire financiering goed te onderhandelen, juridisch advies in te winnen en de afspraken goed vast te leggen. Tot slot kan een non-bancaire financiering erg complex worden. Zo zijn Venture Capital of Private Equity gevallen vaak erg complex door voorwaarden en structuren. Bij Finbrokers kijken we naar jouw situatie en bepalen we wat de beste oplossing is voor jouw financieringsbehoefte. Daarbij zorgen we er altijd voor dat de financiering haalbaar én betaalbaar is, zodat jij op een gezonde wijze kunt blijven ondernemen.

Denk jij dat je zo’n financiering nodig hebt?

Bij Finbrokers zorgen we altijd voor de beste deal uit de markt, bancair of non-bancair. Passend bij jouw wensen en groeiambities. Wij zorgen dat jij je kunt blijven richten op je onderneming, en wij houden ons bezig met de financiering. Wil jij weten wat de beste financieringsoptie is voor jouw groeiambities en financieringsbehoefte? Plan een kennismakingsgesprek met ons in, dan gaan we samen kijken naar jouw situatie!

OP JOUW MANIER

LATEN WE IN CONTACT KOMEN

Telefoon

Voor de snelle spreker

Mail

Voor de doordachte denker

LinkedIn

Voor de moderne mens

Financiering aanvragen